понеділок, 17 червня 2013 р.

Бердянськ риболовний

 Літо -- пора відпусток, в тому числі і для риболовів. Але на відміну від інших людей, перед риболовами постає не легке питання, що обрати: плюнути на все і самостійно поїхати в якийсь риболовний "райський куточок", з'їздити туди з сім'єю, ризикуючи споганити відпочинок інших членів сім'ї, чи порадувати своїх близьких спільною поїздкою на море, ризикуючи на деякий час залишитись без рибної ловлі.
 Не знаю, як вчинив би я в подібній ситуації, та для мене це питання вирішене. Справа в тому, що море, сонце і пісок -- моїй сім'ї доступні, практично, весь теплий період року, оскільки ми проживає в невеличкому курортному містечку на березі Азовського моря -- Бердянську. І сьогодні, я хочу трішки описати наше містечко, з рибальської  точки зору.
 Тож знайомтесь --

Бердянськ риболовний.

  Бердянськ -- це містечко, розташоване в південно-східній частині України, на березі Азовського моря(фактично містечко знаходиться в морі, оскільки побудоване на однойменній косі, яка, в свою чергу, тягнеться на кілька кілометрів у відкрите море). Славиться наше містечко багато кілометровими пляжами, теплим морем, великою кількістю кафе, ресторанів та нічних клубів. А ще, чи малий зоопарк, дельфінарій та, звичайно, найбільший в нашій країні аквапарк.







Та, для нас (риболовів) ізюминка Бердянська в іншому -- тут можна успішно поєднати рибалку і сімейний відпочинок.
 Зрозуміло, що на першому місці (в плані рибалки) в нашому місті -- це море. Об'єктами любительського та спортивного лову, являються такі види риб, як: азовський бичок, тарань (морська плотва), пелінгас, а якщо постаратись,то й судак.
 Якщо снасті для морської рибалки вам не знайомі -- не біда! В місті є кілька риболовних магазинів, де за копійки ( в буквальному смислі) можна купити готові, повністю укомплектовані снасті, а з за необхідності продавці-консультанти Вам ще й підкажуть, де і яку рибу краще ловити.
 В плані прісноводної рибалки, Бердянськ також не найгірше місце. На території міста знаходиться гирло невеличкої річки -- Берди (від назви річки й пішла назва морської коси, а потім -- побудованого на ній міста), в якому мешкають як прісноводні риби (короп, карась, краснопірка, товстолоб, білий амур, окунь, щука, язь), так і періодично заходять вище згадані морські види риб. Є на території міста і кілька невеличких прісноводних озер, на яких також можна не погано порибалити. А улюблене місце місцевих цінителів прісноводної риболовлі -- це Бердянське Водосховище, яке розкинулось всього за кілька кілометрів від міста. До речі, всі перечислені місця дуже мальовничі і навіть якщо Ви не риболов, рекомендую їх відвідати.

      Отже, шановні риболови, якщо Ви хочете об'єднати сімейний відпочинок і риболовлю --  ласкаво просимо в Бердянськ!

Немає коментарів:

Дописати коментар