понеділок, 10 червня 2013 р.

ТОП 3 рибальських насадок

 Беззаперечно, жорсткий пресинг водойм зі сторони риболовів та браконьєрів, навіть в такій багатій на водні ресурси країні, як Україна -- заставляє риболовів любителів та спортсменів багато подорожувати в пошуках рибальського щастя (місця де велетенські екземпляри різних риб самі просяться в садок до риболова). Достатньо на пів міфічної розповіді про спійманий трофейний "РИБ", як ціла армія любителів рибалки галопом біжить до згаданого місця, щоб перевірити своє рибальське везіння.
  Та, на незнайомому риболову місці, не легко впіймати своє щастя (спортсменів це не стосується, про них -- це окрема історія), а багато хто -- взагалі залишаються без улову. Звичайно, що на успіх рибалки впливає чи мало факторів :погода, правильно обране місце, правильна снасть, підходяща насадка і т.д. Як раз про насадку і піде річ нижче, адже на мою думку (побудовану на власних спостереженнях) саме правильна насадка (наживка) в рази збільшує шанси риболова на успіх. 
  Зрозуміло, що найкраща насадка для трофейної риби, відома тільки самому трофею, але щоб клювало скрізь і завжди (при умові, що в водоймі є хоч якась риба), достатньо мати при собі три основні насадки. І так -- мій 

                             ТОП 3 універсальних насадок.



 

 3. Опариш.

   За моїми спостереженнями,  одна із найуніверсальніших насадок -- Опариш. Ці маленькі, жваві личинки здатні пробудити апетит в будь якої риби. Опариш -- дуже ніжна насадка і до неї потрібно привикнути, але зате вона знайома майже всім рибам. Тож, якщо я збираюсь рибалити в незнайомому мені місці -- завжди беру коробочку опаришів.

 2. Хліб. 


  Як не дивно, але сучасні риболови чомусь забувають про те, що хліб був, є і буде однією з найкращих універсальних приманок. Напевне, в будь якому водоймі знайдуться риби (і не тільки мирні) , які не проти поласувати хлібом. Ця наживка досить проста і може готуватись прямо на березі водойми. Хліб можна використовувати не тільки як наживку, а й -- як прикормку (а також, за потреби, втамувати голод риболова). Тож, впевнений -- хліб потрібно брати з собою на кожну риболовлю.

 1. Дощовий черв'як.

  

 І нарешті, найвищу сходинку в моєму ТОП 3 риболовних  насадок, займає звичайний дощовий черв'як. Саме на  черв'яка мною було піймано найбільше видів мешканців водойм (і не тільки риб), саме черв'як  однаково підходить як для прісноводної риболовлі, так і для морської, саме він дає найкращий результат як на великих ріках -- так і в маленьких озерах, як на течії -- так і в стоячій воді. Саме він "рідненький" не раз виручав мене на не знайомих водоймах. Саме на нього  спокусилася добра половина виловлених мною риб. Однозначно, куди б не збирався я порибалити -- завжди беру парочку черв'ячків.
   Підсумок.
 На закінчення хочу ще раз звернути Вашу увагу на те, що даний ТОП 3 наживок побудований на основі моїх власних спостережень і дуже у прощенний. Навіть в рамках одного водойму він може змінюватись в залежності від інших факторів: пора року, погода, вподобання риб та ін. Але, одне я знаю напевне: беручи на риболовлю одночасно ці три наживки -- Ви, практично, страхуєте себе від невдалої рибалки.

Немає коментарів:

Дописати коментар