четвер, 26 грудня 2013 р.

Наші риби.Плотва.

 Прислів'я говорить: -- " У вмілого на гачку плотва, а в невмілого -- трава".
 Плотва -- це риба, яка поширена повсюдно. Полюбляє вона теплу, тиху воду з багатою водяною рослинністю.  Вага плотви може досягати до 2 кг, але й особина в 300 г вважається вже великою. Найбільш велика плотва мешкає в озерах і водосховищах, рідко покидає "нагуляні" місця і тільки для нересту виходить ближче до берегів озера, чи водосховища.
Плотва середніх розмірів, на відміну від великої, на нерест іде в річки і може дуже далеко підніматись в гору проти течії.
 Ловити плотву починають ранньою весною, як тільки ледь-ледь починає танути лід. В цей час вона збирається у великі зграї, та підходить дуже близько до берега, в деяких місцях майже в притул. Ловити її в такий період добре поплавковою вудкою  через невеличку лунку. Під час риболовлі треба поводити себе дуже обережно і тихо, оскільки в плотви хороший слух і любий підозрілий звук її лякає.  
 Весною, перед нерестом апетит плотви поступово наростає і переходить в справжній голод. Шукати по водоймі плотву в цей час не потрібно, вона активно переміщається і сама знаходить загодоване місце. Риболовля плотви в цей час досить результативна. За кілька днів перед нерестом, на час нересту і кілька днів о після -- інтенсивність клювання сильно спадає. Після нересту плотва розділяється на невеличкі зграйки і повертається на улюблені місця.
 Рибалити плотву можна майже круглий рік. Восени і взимку плотва краще ловиться при наближенні сутінок. В літню спеку -- вночі і рано вранці.  
 Плотва -- риба зграйна, тому під час риболовлі рекомендується її час від часу підгодовувати, щоб тримати зграйку у потрібному місці. В літку -- це просто необхідно. Коли плотва сита, то спочатку пробує насадку, для цього вона втягує приманку в рот і одразу же випльовує. Із-за цього рибаку важко обрати момент підсікання, але з іншої сторони -- риболовля від цього проходить більш емоційно.

.


Немає коментарів:

Дописати коментар